Zeillaarzen

Het kiezen van Zeillaarzen wordt ons steeds moeilijker gemaakt omdat er steeds meer keuze is. De keuze voor de juiste laarzen hangt af van verschillende factoren, zoals het type boot waarin gezeild wordt en hoe vaak ze gebruikt worden. Voor het varen in kleine zeilboten zijn er soepele laarzen in verschillende hoogtes. Ook heb je vroeg of laat in het seizoen andere laarzen nodig dan tijdens het hoogseizoen. Warme en droge voeten is in de zomer natuurlijk minder van belang dan in het voor- en najaar. Tenslotte is een soepele zool met veel grip erg belangrijk. Het dek kan door het water glad zijn en met het verkeerde schoeisel glijd je dan ook sneller uit.

Zeillaarzen Heren


Zeillaarzen Heren moeten naast een goede zool ook een goed ademend vermogen hebben. Zo wordt het vocht binnen in de laars naar buiten afgevoerd en blijven je voeten langer warm. Daarnaast is het over het algemeen prettig als de zeillaarzen heren waterdicht zijn. Dit geldt met name voor toerzeilers op grotere zeilboten. Deze laarzen vind je bij merken zoals Orca Bay, Helly Hansen of Lizard. Voor het wedstrijd zeilen in kleine boten zoals een optimist of laser zijn soepele laarzen van neopreen beter geschikt. Je hebt daarmee meer bewegingsvrijheid en door de continue aanraking met water blijven je voeten beter warm. Magic Marine of Gill hebben hierin een ruim aanbod.

Zeillaarzen Dames


Zeillaarzen Dames zijn er in veel diverse uitvoeringen. Van praktisch tot stijlvol, en tegenwoordig zien we steeds meer laarzen die dit beide zijn. Mooie laarzen met goede technische eigenschappen voor aan boord die ook aan wal gedragen kunnen worden. Veel laarzen dames zijn gemaakt van soepel natuurrubber. Hierdoor zijn ze waterdicht en bieden ze goede grip. Deze laarzen zijn geschikt voor watersporters die minder vaak zeilen en daarom ook iets mindere eisen aan hun schoeisel stellen. Ook steeds meer zeillaarzen dames zijn gemaakt van leer, deze bieden optimale bescherming en ondersteuning waardoor ze erg geliefd zijn.

Leren Zeillaarzen


Vooral zeilers die de laarzen regelmatig gebruiken kiezen voor Leren Zeillaarzen. Het merk Orca Bay staat bekend om haar betrouwbare leren laarzen. Het waterbestendige en soepele leer is ontwikkeld voor actieve watersporters, voor wie optimale bewegingsvrijheid gewenst is. De leren zeillaarzen hebben een goed ademend vermogen zodat het vocht aan de binnen kant afgevoerd kan worden. Hierdoor blijven je voeten langer warm omdat droge lucht beter isoleert. Deze warme laarzen hebben een ondersteunende antislipzool die niet afgeeft op het dek. Leren zeillaarzen zijn gemakkelijk aan- en uit te trekken, hebben een prettige pasvorm en een comfortabel voetbed. Kortom, ze bieden eigenlijk alles wat je nodig hebt aan boord!

Let op! Onze winkel is tijdelijk gesloten! | Vragen? info@watersportsonline.nl