Menu
EUR

Landvasten

13 Producten
Toon:
Hollex Hollex Landvast 12 mm 10 m 16-strengs Zwart
Hollex Landvast 12 mm 10 m 16-strengs Zwart
€23,50 €19,42 €19,95 €16,49
 
Hollex Hollex Landvast 12 mm 6 m 16-strengs Donkerblauw
Hollex Landvast 12 mm 6 m 16-strengs Donkerblauw
€17,50 €14,46 €14,95 €12,36
 
Hollex Hollex Landvast 12 mm 6 m 16-strengs Zwart
Hollex Landvast 12 mm 6 m 16-strengs Zwart
€17,50 €14,46 €14,95 €12,36
 
Hollex Hollex Landvast 10 mm 10 m 3-strengs Donkerblauw
Hollex Landvast 10 mm 10 m 3-strengs Donkerblauw
€12,50 €10,33 €10,95 €9,05
 
Hollex Hollex Landvast 10 mm 10 m 3-strengs Zwart
Hollex Landvast 10 mm 10 m 3-strengs Zwart
€12,50 €10,33 €10,95 €9,05
 
Hollex Hollex Landvast 8 mm 6 m 3-strengs Donkerblauw
Hollex Landvast 8 mm 6 m 3-strengs Donkerblauw
€6,50 €5,37 €4,95 €4,09
 
Hollex Hollex Landvast 8 mm 6 m 3-strengs Zwart
Hollex Landvast 8 mm 6 m 3-strengs Zwart
€6,50 €5,37 €4,95 €4,09
 
Hollex Hollex Landvast 8 mm 4 m 3-strengs Donkerblauw
Hollex Landvast 8 mm 4 m 3-strengs Donkerblauw
€5,50 €4,55 €3,95 €3,26
 
Hollex Hollex Landvast 8 mm 4 m 3-strengs Zwart
Hollex Landvast 8 mm 4 m 3-strengs Zwart
€5,50 €4,55 €3,95 €3,26
 
HIBO HIBO Landvast 4 m Zwart
HIBO Landvast 4 m Zwart
€3,50 €2,89
 
HIBO HIBO Landvast 4 m Wit
HIBO Landvast 4 m Wit
€3,50 €2,89
 
Hollex Hollex Landvast 12 mm 10 m 16-strengs Donkerblauw
Hollex Landvast 12 mm 10 m 16-strengs Donkerblauw
€23,50 €19,42 €19,95 €16,49
 
Toon 1 - 12 van 13

Bij Watersportsonline hebben we een breed scala aan landvasten in ons assortiment. Deze essentiële touwen zijn onmisbaar in de watersport. Ze dragen bij het veilig aanleggen van je boot. Of je nu op zoek bent naar polypropyleen of polyester landvasten, bij ons vind je het beste touw voor jouw behoeften. Onze landvasten zijn van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor verschillende bootmaten en ligplaatsen. De landvasten zijn te verkrijgen in het zwart, wit en donkerblauw. Of je nu op zoek bent naar kant-en-klare landvasten of losse touwen, bij Watersportsonline hebben we precies wat je nodig hebt om je boot veilig aan te meren.

Wat is een landvast

Een landvast is een onmisbaar touw voor elke boot. Het is een touw dat wordt gebruikt om je boot veilig vast te leggen aan de kade of steiger. Deze touwen zijn beschikbaar in diverse lengtes, diktes en materialen, waarbij polypropeen en polyester de meest voorkomende materialen zijn. Landvasten zijn voorzien van rek, dit voorkomt schade aan de bootkikkers tijdens golfslag. De keuze voor de juiste landvast hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en het type boot. Bij Watersportsonline bieden we een uitgebreid assortiment van deze landvasten aan, zodat je altijd het beste touw voor jouw boot kunt vinden.

Het beste touw voor het aanleggen van een boot

Landvasten zijn ongetwijfeld de beste touwen voor het aanleggen van een boot. Elke booteigenaar heeft ze in gebruik, want ze bieden betrouwbaarheid en stabiliteit tijdens het afmeren. Bij Watersportsonline hebben we een ruim assortiment aan landvasten, zowel kant-en-klare als losse lijnen, geschikt voor verschillende bootmaten en ligplaatsen. Onze hoogwaardige landvasten zijn gemaakt van polyester, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en uv-bestendigheid. Of je nu op zoek bent naar een zwarte, witte of donkerblauwe landvast, bij ons vind je het beste touw voor het veilig aanleggen van je boot.

Wat zijn de voordelen van een polypropyleen landvast

Het materiaal van landvasten verschilt. Polypropyleen is een populair materiaal voor landvasten vanwege zijn lichtheid en waterafstotende eigenschappen. Polypropyleen drijft dankzij de eigenschappen van het touw, hierdoor heb je een lagere kans dat de lijn in je schroef terecht komt en kun je het touw gemakkelijk van het wateroppervlak halen. Deze lijnen, geschikt voor een breed scala aan boten, zijn verkrijgbaar bij ons in diverse lengtes en diktes. Een nadeel van polypropyleen is dat ze niet heel uv bestendig zijn, daarom raden we aan om deze landvasten te gebruiken in beschutte omgevingen en regelmatig te controleren op slijtage. Bij watersportsonline bieden wij landvasten aan met een polyester buitenkant, deze landvasten zijn geschikt om te gebruiken in de zon. Het polyester is beter beschermd tegen uv straling, hierdoor behoud je de polypropyleen eigenschappen met een langere levensduur.

Welke dikte landvast heb ik nodig

Je kan in principe elke dikte touw gebruiken om je boot aan te leggen, hoe dikker het touw hoe sterker. Vaak is het overbodig om het dikste touw te kiezen, hoe dikker het touw is hoe moeilijker het touw knoopt. Een handige richting om een keuze in de dikte van de landvast te maken is om de lengte van de boot te gebruiken. Onze 8 mm landvasten zijn geschikt voor kleine boten zoals een rubberboot of een kleine zeilboot tot 4 meter. Onze 10 mm landvasten zijn sterk genoeg voor de iets grotere boten tot 6 meter. De 12 mm en 16 mm varianten worden gebruikt voor de boten groter dan 6 meter, deze diktes hebben een polyester buitenkant die slijtage door uv licht en schuur plekken tegen gaan.

16-Strengs Landvasten voor Optimale Sterkte en Controle

Kies voor 16-strengs landvasten als je op zoek bent naar maximale sterkte, grip en controle. Deze gevlochten variant is over het algemeen sterker dan de 3-strengs landvasten, wat zorgt voor een betere grip en controle, vooral onder uitdagende omstandigheden.

Welke lengte touw heb ik nodig

De lengte van het touw wordt ook bepaald door de lengte van de boot. Het is belangrijk dat je de juiste lengte van deze lijn gebruikt, met een te kort touw kan je moeilijkheden ervaren met het aanleggen. De algemene richtlijn voor het kopen van een landvast is 1,5 keer de lengte van de boot. Dus bij een boot van 4 meter heb je 6 meter aan touw nodig.

Hoeveel landvasten heb ik nodig

Het juiste aantal landvasten per boot is lastig te bepalen en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de boot, de ligplaats en de omstandigheden waarin je vaart. Over het algemeen raden we aan om minimaal 2 landvasten aan boord te hebben, één voor de voorkant en één voor de achterkant, maar het kan ook zijn dat je extra landvasten moet gebruiken om je boot stevig vast te leggen in wisselende omstandigheden of op specifieke locaties. Het is altijd handig om een reserve landvast aan boord te hebben voor het geval er een touw beschadigd raakt of verloren gaat tijdens het varen.

Veilig Gebruik van Landvasten voor Bootstabiliteit

Het correct gebruiken van landvasten is van belang voor de veiligheid en stabiliteit van de boot. Zorg ervoor dat de landvasten stevig zijn bevestigd en strak zijn aangetrokken bij het afmeren. Vermijd echter overmatige spanning, aangezien dit schade aan de boot en de kade kan veroorzaken. Regelmatig onderhoud is ook essentieel; inspecteer de touwen op scheuren, slijtage en veroudering, en vervang ze indien nodig. Door goed onderhoud uit te voeren, voorkom je problemen en blijven de landvasten in optimale staat.

Landvast kopen bij watersportsonline

Waar kan ik een landvast kopen? In onze watersportwinkel bieden wij een ruim assortiment van landvasten en lijnen aan. Wij hebben korte tot lange landvasten, kant en klare landvasten en losse lijnen. De goedkoopste zijn van volledig polypropeen die uit 3 strengs bestaat, dit is een combinatie van 3 losse touwen bij elkaar gedraaid. Daarnaast hebben we nog luxere touwen, deze landvast verschilt in constructie. De binnenkant is gemaakt van polypropeen en de buitenkant van polyester. Het grootste deel van de landvasten is kant en klaar met een lus. Heeft u nog vragen over de aanschaf van een landvast, neem dan gerust contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Merken
Kleur
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!