Email:

Menu
EUR

Bilgepompen

6 Producten
Toon:
Toon 1 - 6 van 6

Bilgepomp

Heb je last van overtollig water in de bilge van je boot? Met een bilgepomp pomp je dit eenvoudig eruit. Een bilgepomp pompt het water automatisch uit de bilge, waardoor je dit nooit meer handmatig hoeft te doen. Een bilgepomp met een vlotter pompt het water automatisch uit de bilge wanneer het water een bepaald niveau bereikt. Bilgepompen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, die allemaal beschikbaar zijn in ons assortiment.

Wat is een bilgepomp?

Een bilgepomp is een essentieel onderdeel van elke boot, ontworpen om water uit de bilge te pompen. De bilge is het laagste punt van de boot, waar zich gemakkelijk veel water ophoopt. Deze pompen zijn uitgerust met een capaciteit variërend van enkele liters per uur tot grotere capaciteiten met meerdere liters per minuut, zoals de bilgepomp 12V, geschikt voor diverse bootformaten. Met een ingebouwde vlotterschakelaar kan de pomp automatisch worden geactiveerd zodra water wordt gedetecteerd, wat zorgt voor een snelle en efficiënte verwijdering van water uit de boot. Of het nu gaat om het voorkomen van waterophoping, het verwijderen van lekkages of het beschermen van de boot tegen schade, een bilgepomp is onmisbaar voor elke bootbezitter.

Hoe werkt een bilgepomp?

Een bilgepomp werkt op een eenvoudige maar effectieve manier om water uit de bilge van een boot te verwijderen. Wanneer water zich ophoopt in de bilge, activeert een ingebouwde vlotterschakelaar de bilgepomp automatisch. Deze schakelaar reageert op het waterniveau en stuurt een signaal naar de pomp zodra een bepaald niveau is bereikt. Zonder ingebouwde vlotterschakelaar moet je de pomp handmatig activeren. Zodra geactiveerd, begint de pomp water op te zuigen via een inlaatopening aan de onderkant. Het water wordt vervolgens door de pomp geleid en via een afvoerslang naar buiten de boot gepompt. Deze afvoer kan zich buiten de boot bevinden of via het dek worden geleid.

Sommige bilgepompen kunnen handmatig worden bediend voor situaties waarin automatische activering niet gewenst is. Dit biedt flexibiliteit aan de gebruiker om de pomp naar behoefte te bedienen.

Hoe sluit je een bilgepomp aan?

Het aansluiten van de pomp is een belangrijke stap voor een maximale werking van de bilgepomp. Als eerste is het belangrijk om het filter correct te monteren in de pomp. Daarna ga je op zoek naar de beste plek om deze pomp te plaatsen. Je plaatst de pomp in het diepste gedeelte van de boot, dit om ervoor te zorgen dat het verzamelde water in de bilge zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Monteer daarna de bilgepomp vast op een blokje om hem vast te zetten. Als dat gedaan is, sluit je een afvoerbuis en de bedrading aan.

Waar plaats je een bilgepomp?

Een bilgepomp wordt meestal geplaatst in het laagste punt van de boot, bekend als de bilge, waar water zich verzamelt. Dit kan zich bevinden onder de motor, in de kiel of in het midden van de boot, afhankelijk van het ontwerp van de boot. De pomp moet strategisch worden geplaatst om effectief water te kunnen verwijderen. Zorg ervoor dat de bilgepomp stevig is bevestigd aan de bodem van de bilge om trillingen en bewegingen van de boot te weerstaan, en dat de inlaatopening rij is van obstakels om een efficiënte waterafvoer te garanderen.

Hoeveel GPH heb ik nodig?

GPH (Gallons Per Hour) geeft een indicatie hoeveel liter per uur de bilgepomp kan vervoeren. Het bepalen van welke bilgepomp je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de boot en de hoeveelheid water die in de boot terecht komt door bijvoorbeeld een lekkende schroefas, regenval of andere omstandigheden. De kleinste automatische bilgepomp die wij verkopen is 600 GPH, wat gelijk staat aan 2270 liter per uur. Daarnaast hebben we een elektrische bilgepomp met 750 GPH, wat gelijk staat aan 2838 liter per uur. De grootste bilgepomp met een capaciteit van 1100 GPH, wat gelijk staat aan 4160 liter per uur. Elke bilgepomp werkt op 12 volt.

Bilgepomp kopen

Overweeg je de aanschaf van een bilgepomp voor je boot? Dan hoef je niet verder te zoeken, want bij ons ben je aan het juiste adres! Of je nu de voorkeur geeft aan het gemak van online winkelen of liever persoonlijk langskomt in onze winkel, wij bieden jou een uitgebreide selectie van hoogwaardige bilgepompen die zijn aan te schaffen bij ons. Onze medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze van een bilgepomp. Bezoek onze webshop online of kom langs in onze winkel!

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!