Zeilbroek

Een Zeilbroek die je beschermt tegen wind en regen of juist veel bewegingsvrijheid geeft. Zeilbroeken zijn er in verschillende varianten, de meest bekende is de ‘Salopette’. Deze wind- en waterdichte zeilbroek draag je over een normale broek en zorgt ervoor dat je tijdens de zeiltocht droog blijft en is daardoor een belangrijk onderdeel van je zeilkleding outfit. Ook zijn er Technische broeken verkrijgbaar die geschikt zijn voor droge omstandigheden. Deze broeken geven veel bewegingsvrijheid en hebben slijtvaste panelen die slijtage door wrijving op het dek verminderen.

Kies hier een Zeilbroek categorie:

Welke Zeilbroek Kopen?

 

Er zijn nogal wat verschillende Zeilbroeken verkrijgbaar, dit maakt de keuze voor de juiste broek niet altijd even makkelijk. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij enkele handige tips bij het kopen van een broek voor tijdens het zeilen. De belangrijkste vraag is ‘waar en wanneer gaat u de zeilbroek gebruiken’. Verschillen tussen de modellen zijn voornamelijk Wind- en  Waterdichtheid, Ademend-vermogen en functionaliteit. Het is daarom een verschil of er een tocht gemaakt gaat worden op de Oceaan of Binnenwateren. Bij tochten op het binnenwater tijdens voornamelijk droge omstandigheden kan een technischebroek zoals de Helly Hansen Dynamic Pants voldoende zijn. Zo’n broek is gemaakt van flexibel stretchmateriaal met versterkte panelen die slijtage verminderen.

 

Helly Hansen Zeilbroek

 

Een Helly Hansen Zeilbroek is wereldwijd één van de meest verkochte merken zeilbroeken. Het meest bekende model is de Pier, welke ondertussen al een aantal keer is vernieuwd met de nieuwste materialen en verbeterde pasvorm. Helly Hansen is onderscheidend door het zelf ontwikkelen van technische materialen. Deze materialen zijn vaak innovatief en verbeteren comfort en functionaliteit. Door het gebruik van eigen materialen kunnen prijzen veelal lager worden gehouden dan vergelijkbare producten.

 

Skagen Zeilbroek

 

Naast de Pier Zeilbroek is een ander populair model de Skagen, dit model is voorzien van het Helly Tech Performance wat een zeer hoge wind- en waterdichtheid heeft. Gecombineerd met een goed ademend vermogen wat ervoor zorgt dat je droog en comfortabel blijft tijdens inspanning. Deze Skagen is daarom zeer geschikt voor de actieve zeilers die hoge eisen stellen aan hun kleding. Door de broek te combineren met de Skagen Zeiljas heb je het perfecte zeilpak voor een zeiler die zijn kleding intensief gebruikt!


Zeilbroek Kort

 

Naast lange zeilbroeken en de klassieke ‘salopette’ variant is er ook een ruim aanbod zomer broeken in lange maar ook korte varianten. De Zeilbroek Kort is ontwikkeld voor het gebruik op de zeilboot, hierdoor zijn de bekende slijtage plekken versterkt met sterk en duurzaam materiaal om slijtage te verminderen. Het basis materiaal is vaak elastisch en sneldrogend zodat spatwater snel opdroogt.

Let op! Onze winkel is tijdelijk gesloten! | Vragen? info@watersportsonline.nl