7 dagen per week geopend! Maandag t/m Zaterdag 10:00-17:00 en Zondag 12:00-17:00| Vragen? 0513-785550

Gill Zeiljas

Een Gill Zeiljas beschermt tijdens de meest ruige omstandigheden!

In de het ruime assortiment Zeilkleding van het in 1975 opgerichte merk zijn Zeiljassen een belangrijk onderdeel. Gill heeft verschillende collecties ontwikkeld voor diverse toepassingen. Van een zeiljas voor toerzeilers op binnenwater tot een zeiljas voor tijdens de meest zware omstandigheden op de oceaan. Bij de ontwikkeling van een nieuwe zeiljas wordt er veel aandacht besteed aan de functionaliteit en pasvorm van de Gill Zeiljas. Met als doel een hoog draagcomfort!

Gill Zeiljas


Een Gill Zeilkleding is een Engels merk wat is opgericht door Nick Gill na zijn frustratie over de kwaliteit van de zeilkleding destijds. Vanaf 1980 kreeg het merk meer bekendheid door het bezoeken van botenshows in binnen- en buitenland. Zo kreeg Nick Gill met zijn nieuwe zeilkleding merk met onder andere de Gill Zeiljas de eerste buitenlandse orders. Nog steeds staat innovatie centraal binnen het merk Gill. Zeilkleding met comfort en nieuwe innovaties die zorgen voor betere prestaties. Maar ook aan de levensduur van de spullen wordt gedacht.

 

Gill Zeiljas OS1


Maximale bescherming tegen wind- water en kou? De Gill OS1 Zeiljas beschermt tegen de meest extreme omstandigheden. Deze zeiljas is dan ook Ocean proof! De Gill Zeiljas OS1 is gemaakt van maar liefst 4 lagen! Dit is in vergelijking tot de OS1 jas twee lagen meer. Daarnaast is de kraag hoger voor meer bescherming. Nieuw aan de OS1 jas is dat het gewicht van het materiaal met 10% is verlaagd voor meer draagcomfort tijdens het zeilen. De Gill Zeiljas OS1 is er in twee kleuren, namelijk rood en donkerblauw.

Gill Zeiljas OS2


De Gill Zeiljas OS2 is één van de bekendste zeiljassen uit de collectie van Gill. OS2 zeilkleding is ontwikkeld voor gebruik op binnenwater en kustwater. Door een goede prijs/kwaliteit verhouding is de OS2 zeiljas een echter topper in het assortiment. Het 2-layer gelamineerde materiaal zorgt voor een goede wind- en waterdichtheid van de zeiljas. In combinatie met een goede membraam is het ademende vermogen optimaal, hierdoor kan het transpiratievocht worden afgevoerd.


Door de getapte naden wordt lekkage bij de naden voorkomen. Ook heeft de rits een Aquaguard bescherming wat voorkomt dat er water door de rits komt en hierdoor de ritssluiting waterdicht is.